woensdag 12 februari 2014

AMAZONE- dia 2


 Om zeven uur werden we gewekt voor een lekker ontbijt (flensjes!, fruitjes, melk, sandwiche, kaas en ei) en vertrokken hierna met nog twee andere Australiërs richting het woud voor een ochtendwandeling. Hier gaf Paolo, de gids, meer uitleg over verschillende speciale bomen, planten en een aantal insecten.braziliaanse noot

aapje

wist de gids zelf niet wat het was!

gratis henna


plonsje in zelfde meer van dolfijnen & kaaimannen!

soort van vogels die steeds in paar vliegen- als de ene sterft, pleegt de andere zelfmoord (schoon é....)


In de namiddag gingen we samen met de Australiërs wat kanovaren en... PIRANHA'S VANGEN!


met de kano door de prachtige natuur van het amazone woud
piranha nr 1


hoera!
Hoe vang je een piranha? Je zoekt een plekje waar er veel piranha´s zitten (niet simpel, de gids wou niet verklappen hoe hij de plekjes altijd vond); je haalt je vishengel boven, heel basic allemaal, en aan de haak hang je een stuk kip. Je plenst een aantal keer in het water ´alsof je een kip bent die verdrinkt´ maakte de gids ons wijs- en wachten maar. Van het moment dat je iets voelt trekken aan je draad, trek je je hengel zo snel mogelijk omhoog. In het begin had ik het gevoel dat ik hen gewoon keiveel eten aan het geven was, het leek echt makkelijker dan het was. Uiteindelijk dan toch eentje gevangen, al was het een van de kleinste die de gids ooit gezien had... Je kon kiezen om hem mee te nemen naar de hostel om te eten, maar dit heb ik als oprechte vegetarier dan toch maar niet gedaan.

zonsondergang
 Tegen de avond besloot de gids dat het een ´perfecte avond´ was om een kaaiman te gaan vangen. Echt een heel avontuur... We gingen met de kano de hoek om van de hostel en opeens besloot hij al om in hoger gras te gaan varen-- ik zat helemaal vanvoor en had nog niet door dat hij al een kaaiman aan het zoeken was. Dus toen hij er opeens eentje vasthad, na nog geen twee minuten weg te zijn van de hostel, verschoot ik me kapot! Ik twijfelde nog om in het water te springen maar had snel genoeg door dat dit hetzelfde water was als waarin hij net de kaaiman had gevangen-- alsook waarin we daarvoor piranha´s waren gaan vissen. Hij nam de kaaiman mee naar de hostel en legde hier alles uit wat we wilden weten over een kaaiman.

 Kaaimannen zijn meestal relatief klein tot 3m - klein (vergeleken met een krokodil, bedoelt hij dan.) Deze kaaiman was ongeveer 1,20m.Hij was ook wel heel rustig - Paolo dacht dat hij gewoonweg al vaker was gevangen genomen voor enkel foto´s in de Lodge en dat hij het al gewoon was :) Belangrijk: ze zetten ze hierna ook steeds terug in het water- het is verboden om kaaimannen te doden in het Amazonewoud. De kaaiman is een van de meest gevaarlijke dieren hier-- samen met de jaguar en de anaconda!

XXX

Laure-lise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten