woensdag 29 januari 2014

RIO DE JANEIRO- DIA 4 e 5

TEATRO MUNICIPAL
________________________________________________________

Het theater zou één van de schoonste theaters zijn in heel Brazilië en was ook echt ferm! Het was weer zo een moment dat ge u totaal nie in Rio voelde, maar eerder in Parijs :). Leuk was om te horen dat er nog steeds veel voorstellingen doorgaan- sommige goedkoper als anderen.JARDIM ZÖOLOGICO
__________________________________________________

Iets wat dan weer niet direct aan te raden was in Rio, was jammer genoeg de zoo.. Ik ben een grote zoo- fan en als ik tijd en geld genoeg zou hebben zou ik ze graag allemaal van de wereld willen zien en vergelijken! Maar deze had ik misschien liever niet gezien.. De inkom was maar 6 reais (2euro) dus toen begon ik al direct een beetje te denken dat het niet echt een goed voorteken was. Je kwam binnen en het eerste wat je opviel was hoe groen het park zelf was- en hoe weinig groen er in de kooien stonden. En opeens had je echt door hoe KLEIN de kooien waren, echt schandalig klein zelfs. Of het nu door deze kleinheid was, of door het warme weer, of misschien gewoon een bad day maar de dieren zagen er ook helemaal niet zo gelukkig uit..
een kooi voor drie aapjes- veel te klein

Richard Parker
heel gekke lama
FAVELA- TOUR
__________________________________________________________

comin' upPÃO DE ACUCAR (sugarloaf mountain) - Suikerbrood (?) berg
__________________________________________________________

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Rio is zeker deze berg! Je kunt er voor 62 reais (=20 euro) via een kabelbaan omhoog- het was 32 reais als je 21 of jonger was, toch wel een moment dat ik me oud voelde (boehoe!). De 'attractie' bestaat uit twee bergen- de eerste kleiner dan de andere. Maar op de eerste was wel meer ruimte waar bankjes stonden en waar je ook makkelijk een hele middag kon gaan picknicken. Wat we erna ook pas hoorde, en wat ik voor de volgende ouder-dan-21-jarigen aanraadt is dat je de eerste berg kunt wandelen via een of ander zeer onduidelijk aangegeven paadje- en dit is dan gratis natuurlijk. Je kan dan vanaf half8 terugkeren met de kabelbaan, aangezien ze vanaf dan de tickets niet meer inscannen en ze verplicht zijn om 'iedereen die boven is' naar beneden te halen. Je kunt dan wel niet op de tweede, hogere  berg, maar vanaf de eerste heb je ook zeker een heel mooi uitzicht!
uitzicht vanop berg 1

berg2
MARACANA STADION

____________________________________________________________

En dan TOCH nog een matchke in Rio meegepikt- al is het maar om de broers jaloers te maken :) Er was niet zoveel volk, en het was maar 30 reais (10 euro)! PARTY- STUDIO RJ
_____________________________________________

Om dan toch alle kanten van Rio te zien gingen we met een paar meisjes en jongens van de hostel naar een club dichtbij Irapanema (met uitzicht op het strand)! Superzalig toen we binnenkwamen en we nog een uur gratis caipirinha's hadden én er hiphop was! De inkom was 25 reais (8 euro), maar die hebben we volledig gecompenseerd in de gratis caipirinha's :) 


Tchauuuu


Laure-lise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten