maandag 27 januari 2014

RIO DE JANEIRO- DIA 3


JARDIM BOTÂNICO

___________________________________________________________________

De Botanische tuin van Rio is zeker het bezoeken waard als je in Rio bent ! Wij combineerden de dag met dit park en het park Tijuca, wat echt topwandelingen zijn maar waardoor we erna echt wel onze voeten mochten omhoogleggen van de pijn. Ma bon, het was het dus keihard waard! Wat zie je allemaal in zo een botanische tuin? Keiveel speciale bomen en bloemen, zoals je waarschijnlijk al zou denken, maar ook dingen die je niet zo verwachten zoals een vette cactusserre!
geschifte cactus serre
Of gewoon gezellige plekjes om even te gaan picknicken.


 
in de vette cactus serre

palmbomen à voltonté


Hier hebben we drie uur rondgelopen- omdat we ons een beetje moesten haasten naar het andere park- maar je kunt hier makkelijk een hele dag je zetten met een boek en wat koekjes voor de vogels (wat eigenlijk niet mag, ma doe keer zot)

VISTA CHINESA
___________________________________________________________

We namen na de Botanische tuin een taxi naar het Parque Tijuca, aangezien ze ons vertelden dat dit veel goedkoper en praktischer was dan duizend bussen om tot daar te geraken. (Tip: probeer in Rio altijd taxi te delen met iemand- ook gewoon met mensen die je niet kent, dan valt het altijd wel mee van prijs). Wij hadden net de sjans dat de taxi chauffeur deels werkt in een taxi bedrijf- deels in een reisbureau van Rio! Hij gaf ons dus gratis en voor niks keiveel uitleg over Rio, het park van Tijuca, stopte voor ons (om foto's te trekken) als hij dieren zag, en reed langs dit schoon uitzichtplekje zonder er meer voor aan te rekenen!

zoek het aapje


liefde van mijn leven: RIO

morgado/ poço salgado/quixeramobim/paus branco PARK TIJUCA
___________________________________________________________

Toen kwamen we dan eindelijk aan in park Tijuca, het Nationale park van Rio de Janeiro. Het zou het grootste stad- 'park'/bos zijn ter wereld. Je kunt naar hier gaan met de auto, en tot boven rijden en af en toe uitstappen voor een plekje met wat uitzicht. OF je kunt, zoals wij trippers, de paadjes opzoeken en zot ver wandelen in de hoop een aapje of slang te zien! Maar alweer was het het helemaal waard natuurlijk.douchke nemen

met Laurence

topteam


XXX

Laure-lise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten