vrijdag 24 januari 2014

RIO DE JANEIRO- DIA 1 e 2Boa noite vrienden!!

Dan eindelijk een eerste update van Rio, de eerste stop in onze trippersreis door Brazilië!

RIO- praia Ipanema

Wow, neem ik even ALLES terug wat ik voordien zei van 'het mooiste strand', hemel op aarde, paradijs, etc. Natuurlijk blijven Canoa Quebrada, Mundau, Praia do futuro etc etc nog steeds topbestemmingen! Maar... RIO DE JANEIRO... onbeschrijfelijk. Ik voel me hier echt echt thuis en zou hier direct kunnen komen wonen!
copacabana

Je komt toe in de luchthaven, neemt de taxi naar de hostel en het eerste wat je meteen opvalt is natuur, natuur, natuur. Rio is een stad gelegen in een stuk dat ook deel uitmaakt van het Amazonewoud. Rio verbergt dan ook niks van wat hij te bieden heeft: je ziet overal wel fancy gebouwen, wolkenkrabbers, groen, parken; maar daarnaast kun je ook niet naast de vele favela's kijken en de armoede die er leeft.

ipanema
Je wandelt er rond en voelt je op het ene moment in het paradijs, het andere in Frankrijk à la Montmartre, het andere moment in Lissabon met vele trammen die je brengen naar een of ander super uitzicht punt, enzovoort!! c-r-a-z-y. Maar ok ok, voordat ik helemaal afdroom naar een hele liefdesverklaring voor Rio, een overzicht van wat we hier allemaal hebben gedaan.
copacabana

DIA 1
____________________________________________

PRAIA IPANEMA & PRAIA COPACABANA

ipanema


Na een lange nacht en drie uur slaap (in de vlieger) komen we 's ochtends vroeg toe in Rio. Moe, maar echt te opgewonden om te denken aan slapen, nemen we de taxi richting de hostel (Samba Palace, aanrader voor volgende trippers!).
ipanema

Valies neersmijten, bikini aan en hupakee, metro naar... COPACABANA & IPANEMA!
ipanema
ipanema


ipanema

Ipanema is een superbekend strand om te gaan zonnen, te surfen en te snorkelen. Er liggen dan ook echt duizenden mensen, dus je moet echt wel een plekje zoeken om gewoon te gaan liggen! Copacabana is het meest bekende strand, maar hier liggen iets minder mensen omdat het een naam heeft gekregen van 'gevaarlijk strand' waarbij veel dieven zouden rondlopen.
volk genoeg
Op zich zijn deze dingen meestal overdreven, en als je gewoonweg altijd je spullen bij je hebt en je gedraagt en kleedt als een Braziliaan, is dit helemaal OK. Brazilianen zijn een heel divers volkje; zeker in Rio zie je zwarten, blanken, chinezen, groot en klein, dik en dun met allemaal een Braziliaanse nationaliteit. Je kan er dus volledig inpassen, zolang je maar niet te toeristische trekjes toont zoals teveel je kodak bovenhalen, een kaart, een fles water, etc.

copacabana
copacabana

copacabana

strange fruit

copacabana


DIA 2
___________________________________________
CRISTO  REDENTO/ CORCOVADO(berg) - (zie volgende post)

treintje naar boven
Om hét Christusbeeld van Rio te zien, kun je met een treintje omhoog gaan (50 reais/ 17 euro) of een minibusje nemen. Wij kozen natuurlijk het gezellige treintje, net zoals honderd andere mensen die diezelfde dag besloten om de berg te bezoeken.


volk genoeg

Het beeld zou, volgens de trotter, symbool staan als 'de Christus die wacht tot de mensen van Rio aan het werk gaan'. Het was wel echt heel indrukwekkend- ook al heb je al eerder duizenden foto's gezien van Rio, het is niet te vergelijken met het echte beeld dat je hebt als je daar staat. Gigantisch beeld dus, absoluut onmogelijk om een selfie te trekken met jou en het beeld alleen. Maar toch konden we het niet laten om te proberen... 
Helemaal vanboven heb je een prachtig uitzicht over heel Rio. Leuk weetje is dat de favela's achter het beeld staan, en ook tijdens de favelatour zeiden ze dat favelabewoners voelden dat iedereen hen in de steek lieten, zelfs Christus die met zijn rug naar hen staat. 

XXX,

Laure-lise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten