zondag 5 januari 2014

CANOA QUEBRADA


Net als je denkt dat je het paradijs ontdekt hebt in Cumbucoo, Praia do Futuro en Mundau komen we na een busrit van drie uur vanuit Fortaleza aan in... Canoa Quebrada!!!!

Dit strand is bekend omdat het vroeger echt een ideale, afgelegen plek was waar hippies naartoe kwamen om te hangen en feesten. Nu staat het nog altijd bekend als een trekpleister voor hippies waardoor er ook veel reggaebars, -hostels en –feestjes zijn. En wat is er zaliger dan aan het strand te liggen met een caipirinha en wat reggaemuziek op de achtergrond?  (oké Beyonce, but you get the picture). We besloten er een chillweekendje van te maken (VR-ZO) aangezien het ook schoolvakantie is, en de meeste van ons dus ook geen stage hadden om naar terug te keren.
We hadden wel een beetje de pech dat het net zo een druk toeristische periode was; prijzen waren iets hoger dan andere maanden en toeristen waren er in overvloed. Een voordeel van de drukte was dan wel dat er elke avond leuke feestjes waren die we ook niet hebben laten passeren.

Aan het strand staan enkele barakken, een paar meter van de grond gebouwd voor als het vloed is. Feestjes aan het strand gaan dus door totdat het water bijna volledig onder de bar staat; dan stoppen ze de muziek omdat we anders naar huis moeten zwemmen en er anders elke avond wel een paar zatlappen zouden verdwijnen omdat ze de trap naar boven niet halen. Dit is rond vijf uur ’s ochtends, net ideaal ook om de zon te zien opkomen.

Veel Brazilianen komen hier ook op bezoek; de meeste mensen die wij aanspreken in de hostel van Canoa (maar eigenlijk ook die van Fortaleza) zijn Brazilianen die bijvoorbeeld meer naar het Zuiden wonen (vaak: Sao Paulo) om in Céara aan de stranden te gaan liggen. Voor de rest hebben we al enkele personen ontmoet van Argentinië, meisjes van Chili en jawel: een Hollander! Hij is ook met ons mee gaan feesten; superblij was hij dat hij nog eens NL kon praten tussen al dat Spaans en Portugees in. 

Hoewel ik niet weet met wat te beginnen als het gaat over ‘plekken die je zeker moet hebben gezien in Céara’ staat Canoa nu ook wel zeker weten op het lijstje. We zijn volledig opgeladen en klaar om ons te zetten aan de stapel schoolopdrachten (ja, die hebben wij ook...) en onze stage! 
Succes met de examens voor alle blokkers- kaarsen in Poço Salgado zijn te kostbaar voor als de elektriciteit nog maar eens uitvalt, maar de duimen staan omhoog  !!!

XOXO

Laure

Geen opmerkingen:

Een reactie posten