donderdag 2 januari 2014

ANO NOVO

Hoera! Alweer een nieuw jaar, en dit jaar vierde ik het aan het strand van de Beira Mar in Fortaleza!!!! Het was wel zeker wat je een ervaring kunt noemen: er liep evenveel volk rond als pukkelpop x3, je moest je echt in alle bochten wringen om ergens te kunnen geraken. Veel mensen waren ook al goed op voorhand gekomen én voorbereid; ze bakenen hun stukje terrein af met paaltjes, zetten zich met een koelbox vol drank en hapjes en blijven hier dan ook hele avond/nacht. Zo heb je dan duizenden zulke terreintjes waar je moet zien langs te geraken als je toch een leuk plekje wilt hebben.Wij (Tatjana, Laurence, Gert-Jan, Gert, een Argentijns meisje van de hostel en ik) begonnen onze avond met enkele hapjes en uiteraard ook wat drank! Op Réveillon (Nieuwjaarsfeest in Fortaleza) draagt ieder kledij in de kleuren die uiten wat je graag wenst voor 2014; wit is het meest populaire (vrede, hoop) dus gingen we hier ook maar volledig voor. Aftellen van het Belgische nieuwjaar lieten we natuurlijk ook niet aan ons voorbijgaan... Normaal zouden we hierna op restaurant gaan, maar uiteindelijk hadden we allemaal al genoeg met de hapjes en vertrokken zo richting het strand.

Nadat we dan uiteindelijk dus een plekje tussen de massa gevonden hadden konden we via gigantische schermen de live bandjes mee volgen. Om jullie een idee te geven van het feestje (afbeeldingen van google):


Na het aftellen begon er een hele show van vuurwerk die ongeveer een kwartier duurde, met op de achtergrond ook filmmuziek à la Pirates of the Carribean...

Hierna begon dan ook een beroemde forro- zanger te zingen en was het groot feest! Na een tijdje- toen er meer wandelruimte was- gingen we dan ook meer richting de zee en zagen dat er superveel mensen hadden besloten om even af te koelen in de zee (uiteraard konden wij (lees: ik) het ook niet laten)..

 Tegen drie uur kwam dan ... GUSTAVO LIMA op het podium! Toen was er al meer volk naar huis en konden we wel echt vanvoor gaan staan.

Tot hoelaat het feestje echt heeft geduurd weten we nog altijd niet; maar door de zatheid van de andere studenten was het voor ons na Gustavo lima al tijd om te vertrekken :)

Maar natuurlijk zal ik er ook in alle eerlijkheid bij vermelden dat ik jullie in België ook echt gemist heb bij het aftellen.. Een after- nieuwjaarsfeestje wordt dus zeker nog gegeven bij thuiskomst!
morning after

Wat er nog aankomt: dag naar Praia do Futuro én weekendje Canoa Quebrada vooraleer we terug vertrekken naar onze communidades :).
Beira Mar- morning after

Feliz ano novo zodus vanuit het zonnige Brazilië en veel succes aan al de blokkers,

Laure-lise

Beira Mar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten