dinsdag 5 november 2013

FORTALEZA I

Cumbuco beach

Olà!

Onde é paraíso? Fortaleza, certo! Aqui, Fortaleza é muito diferente de Salvador.. Ele é bombástico e confronto. Por exemplo: Fortaleza é um cidade com grande edifícios e apartamentos para turistas -- Atràs suporte favelas: bairros muito braço. Resumida: Fortaleza é um lugar cheio de contradições.

O que nos temos visto?

Nossa pousada em Fortaleza

- (Avond)wandelingen op de dijk/pier van Beira Mar. Supervreemd: zelfs om 9u 's avonds loopt het hier vol jongeren van 9 tot 18 met inline skates, skateboards, aan het joggen, aan het voetballen, of gewoon muziek te luisteren. Hier zijn ook altijd marktjes om vanalles te kopen (juwelen, schilderijen, doeken, matten, popcorn, kaasstokjes, gebakken maïskolven, frietjes, etc.)
pier Beira Mar


- Caipirinha's drinken met nieuw gemaakte vrienden van de hostel aan Centro Dragão do Mar.

Breakdance battle aan Dragão da Mar


- Bezoeken van Cumbuco beach en Praia do Futura. Dit zijn zeer bekende stranden van Fortaleza. Vooral Praia do Futura was zeer memorabel voor mij: de busrit ging door de favela's van Fortaleza- zeer arme sloppenwijken waar veel straatkinderen leven en die bekend staan omwille van de hoge criminaliteit (à la cidade de deus- verfilming van boek dat zich afspeelt in een achterbuurt van Rio). 
Hier lagen voetbalvelden vol afval (à la pukkelpop), echt heel schrijnend om te zien. Dan stopt de bus aan een bushalte in een redelijk afgelegen gebied, middenin de favela's, waardoor je twee minuten goed moet doorstappen om vervolgens terecht te komen aan een prachtig toeristisch strand waar Brazilianen komen om te relaxen.. Op dit strand zag je dan ook geen daklozen of straatkinderen, het werd er zeer proper gehouden en veel geld in gestoken om het er zo 'fancy' mogelijk uit te laten zien. Foto's volgen!

Cumbuco

- en jawel: afzien van de eerste zonneslag! olé!

Aangezien het vervoer van Santana do Acaraú naar Poço Salgado nog geregeld moet worden, blijven Gert en ik nog twee dagen langer in Fortaleza.. Enerzijds wel raar om iedereen te zien vertrekken en bezig te horen in zijn project, anderzijds ... Fortaleza!!

Tchau!!

Laure-lise


Geen opmerkingen:

Een reactie posten