zondag 27 oktober 2013

INTRO

Oi amigas/amigos!

Hoewel ik hard twijfelde over een blog, en of ik wel zo een 'blogger' ben, ga ik er toch eentje aanmaken! Het dorpje waar ik ga zitten, Poço Salgado, ligt zo goed als in de middle of nowhere en hierdoor ga ik niet al te vaak op internet zitten. Om dan een dag in een internetcafé te zitten, mijn verhaal duizend keer opnieuw vertellend, is een beetje te zot voor mij :) dus dan proberen we dit maar! Ik ga het proberen niet te verwaarlozen, maar ik kan jullie niet echt veel beloven ..... Maar bon!

Het aftellen is nu al een paar weken bezig, maar het wordt échter en echter en het moment is dus nu wel echt bijna daar! De nacht van zondag op maandag vliegen we om 6u40 vanuit Zaventem richting Brazilië!
De vlucht zelf duurt 22uur: van Zaventem- London- Miami (!)- Salvador. In Salvador zullen wij van dinsdag tot vrijdag intensieve taallessen Portugees volgen. Zaterdag zullen er drie van de groep vanuit Salvador naar Salinas gaan, en vijf van ons (waaronder ik) vliegen door naar Fortaleza, om hier nog een paar dagen te zitten vooraleer we de bus opkruipen richting ons project. Mijn project gaat dus door in Poço Salgado, in de provincie Céara. Dit is een zeer klein dorpje dat bestaat uit lokale boeren, die leven van hun eigen teelt. Maar al jarenlang dragen zij de gevolgen van de enorme droogte die er heerst in Céara. Ze leven zeer back to basics, maar leven daar zeer graag én gelukkig. Bijvoorbeeld: de vader van mijn gastgezin ging enkele jaren geleden naar Fortaleza, maar was hier zo van aangedaan dat hij besloot er nooit meer terug te keren. Ze verwerpen een beetje de modernisering en alles wat daar bij komt kijken. Voor de bezorgden onder jullie: helemaal alleen zit ik er niet! Mij duopartner, Gert, zit ook in de buurt van 'Santana do Acaraú', een halfuurtje van mij weg.
Zo, dat is toch al een mooie eerste blogbericht! Hoewel ik er echt super hard naar uit kijk, ga ik jullie toch ook wel heel erg missen :) Bedankt voor al de lieve berichten, afscheidsfeestjes én cadeaus!

ANYWAYS (that shit cray):

Com muito amor,

Laure-lise


PS: ellie-ellie is hoe je LL in het Portugees zou uitspreken, fancy hé...

3 opmerkingen:

  1. Waw, klinkt spannend, Ellie-Ellie! We wensen je alvast heel veel succes. Leer ons af en toe wat Portugees, hè ;-) Groetjes vanwege 'de Vleugt'!

    BeantwoordenVerwijderen